Archief Resources - Bullhorn NL Just another Bullhorn Sites site Thu, 29 Feb 2024 14:18:51 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.5 GRID Recruitment Brancherapport 2024 https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/grid-recruitment-brancherapport-2024/ Thu, 29 Feb 2024 14:18:51 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=18466 GRID Recruitment Brancherapport 2024
In ons 14e jaarlijkse GRID Recruitment Brancherapport hebben we meer dan 1.400 recruitmentprofessionals bevraagd, over de uitdagingen, kansen en trends die hun bedrijf sturen. Lees ons rapport en ontdek de inzichten die u nodig hebt om de beste beslissingen te nemen voor uw bedrijf in 2024.
]]>
GRID Recruitment Brancherapport 2024
]]>
Bullhorn NL
Talent Trends Rapport voor 2023 https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/grid-2022/ Fri, 10 Nov 2023 12:22:31 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=16588
]]>
]]>
Bullhorn NL
Groeien in de zesde versnelling https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/groeien-in-de-zesde-versnelling/ Wed, 16 Nov 2022 12:39:08 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=16860
Iedere organisatie wil slimmer en efficiënter werken, zodat je kunt groeien. De oplossingen van Bullhorn helpen jouw recruitment bureau bij die ambitie.
]]>

Het is tijd

Voor structuur, inzicht en efficiëntie met een compleet recruitmentsysteem

HR_PhenomPeople_HowWeHirePage_HexagonIcon_V3-1656084868497

Niet meer, maar slimmer werken

Zet jij kandidaatgegevens nog handmatig over naar Excel? En ben je het ook zo beu hoeveel tijd je dat kost? Om nog maar niet te spreken over de foutgevoeligheid van het overtypen van gegevens. Een typefout maken we allemaal weleens, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Je zal niet de eerste zijn die door een gebrek aan overzicht of onjuiste gegevens kandidaten kwijt raakt gedurende het proces. Zo zonde! Met Bullhorn elimineer je handmatige werkzaamheden en creëer je overzicht. Zo kun jij je op het juiste moment op de juiste taak richten

Phenom_People_Early_Careers_Content_Tile_1_V1-1656087949329

Draai aan de juiste knoppen

Zonder inzicht ben je nergens. Je wil eenvoudig en snel kunnen zien hoe je team presteert deze maand en waar je kunt bijsturen, zonder dat je daarvoor eerst een paar uur her en der gegevens moet verzamelen en analyseren. Met Bullhorn heb je altijd inzicht in real-time data. Je kunt niet alleen terugkijken naar de prestaties van afgelopen tijd, maar vooral ook vooruitkijken en daardoor de juiste prioriteiten leggen voor een optimaal resultaat. Zo sta jij volledig aan het roer van de groei van je business.

G_Footer_V1

De kandidaat is koning

De arbeidsmarkt is krapper dan krap en dat doet wat met de verwachtingen van kandidaten in het recruitmentproces. Jij rolt graag de rode loper voor hen uit, maar het gaat nu nog te vaak mis. Collega’s weten niet wat de laatste status is van een proces, doen dubbel werk of zien juist een contactmoment met de kandidaat over het hoofd. Gevolg? De kandidaat haakt af en gaat met een ander verder. Dat wil je koste wat kost voorkomen. Wij begrijpen dat. We hebben Bullhorn uitgerust met allerlei handige features die ervoor zorgen dat jouw kandidaat zich de koning(in) bij je voelt. Die raak je niet meer kwijt!

Je verliest tijd en potentiële omzet als je niet overstapt naar een ATS.

De juiste recruitment software maakt het verschil tussen winnen en verliezen.

Juist nu.

Krapper dan krap

Het aantal vacatures is ongekend hoog. Organisaties sluiten tijdelijk hun deuren vanwege personeelstekorten. Kandidaten trekken aan de touwtjes in de huidige arbeidsmarkt. Dat betekent dat je je aandacht vooral aan hen wil geven. Niet aan routinematige taken die stiekem vele uren in de week slurpen. Met een compleet applicant tracking system word je ontzorgd, bespaar je tijd en maak jij het verschil voor kandidaten en klanten. Ook in deze arbeidsmarkt.

Meer business dan capaciteit

Je recruitment business is booming, maar je hebt te maken met een beperkende factor: capaciteit. Je wil je team niet overbelasten en dus zoek je naar manieren om met hetzelfde team méér werk te kunnen verzetten, op een leuke manier. Dat betekent slimmer en efficiënter werken. Taken automatiseren, meer overzicht creëren en de juiste prioriteiten stellen.

Kandidaatbeleving belangrijker dan ooit

Kandidaten weten dat zij een nieuwe baan voor het kiezen hebben. Ze verwachten daarom een optimale beleving als ze bij jou in procedure gaan. Samen sparren, regelmatig contact en aandacht voor hun belangen, daarmee maak je het verschil. Met handige features in het ATS bespaar je tijd, waardoor recruiters meer aandacht kunnen geven aan de kandidaat. En je weet wat ze zeggen: Alles wat je aandacht geeft groeit.

Waarom de snelst groeiende bureaus samenwerken met Bullhorn

Eat. Breath. Sleep. Recruitment.

Dat is wat we doen. Sinds onze oprichting in 1999 zijn we volledig gefocust op het ontwikkelen van recruitment software die het verschil maakt. Automatiseer je recruitment proces, elimineer handmatige taken en bied de ultieme beleving aan je kandidaten met ons eenvoudig te gebruiken platform.

Wij kennen de markt en jouw uitdagingen als recruitment bureau

Met 10.000+ klanten weten wij wat er speelt. Of je nou 1 of honderden medewerkers hebt, wij hebben specialisten in huis die de ins en outs in jouw markt en business kennen. Kiezen voor Bullhorn betekent niet alleen het in huis halen van recruitment software, het betekent ook dat je kunt rekenen op onze kundige adviseurs die je helpen met implementatie, nieuwe uitdagingen, training en meer. Wij streven net zo hard als jij naar maximaal succes.

Support van wereldklasse

Kandidaten en klanten verwachten de beste ervaring en jij ook. Bullhorn begrijpt de cruciale rol die support en ondersteuning speelt en daarom is dit topprioriteit voor ons. Je kunt altijd terecht bij één van onze support medewerkers, krijgt vaak binnen één minuut antwoord en 80% van de vragen wordt direct opgelost. Zo kun jij door!

Bullhorn blinkt uit in gebruikersgemak. Het is zo intuïtief te gebruiken dat we nieuwe collega’s niet hoeven te trainen om met het systeem te werken. We laten het een paar minuutjes zien en dan wijst het zichzelf. Ze kunnen gelijk aan de slag. Dat is waarom wij Bullhorn als ATS hebben gekozen.
Peter Marinussen Partner bij VONDERS

Van acties naar inzicht

De rapportage- en analyse tooling in Bullhorn transformeert de recruitment activiteiten van jouw teams naar waardevolle inzichten. Wij hebben diverse rapportages voor je klaar staan waarmee je snel inzicht krijgt in teamprestaties of op individueel niveau kunt inzoomen op effectiviteit en KPI’s. Denk aan rapportages over plaatsingen, voortgang van een vacature, contactmomenten met kandidaten, sourcing effectiviteit en meer. Uiteraard kun je ook zelf rapportages creëren die naadloos aansluiten op de doelen en KPI’s van jouw recruitment bureau.

Sourcen efficiënter dan ooit

Van Linkedin Recruiter naar Bullhorn en vice versa. En dat wel tientallen keren op een dag. Dat is niet handig! Daarom heeft Bullhorn als eerste in de markt een Linkedin Recruiter integratie ingebouwd die zorgt voor een gestroomlijnd werkproces, minder kliks en switches tussen systemen en een altijd up to date inzicht in het kandidaatprofiel.

  • Vanuit Bullhorn zie je de Linkedin activiteit van kandidaten en/of klanten.
  • Vanuit Linkedin Recruiter zie je of het profiel al in Bullhorn staat en zo ja, dan ben je in 1 klik bij het kandidaatprofiel in Bullhorn.

Naadloze e-mail integratie zodat je meer kunt doen in minder tijd

Bullhorn integreert het ATS en CRM naadloos met Gmail en Outlook, zodat je vanuit Bullhorn direct inzicht hebt in je mailbox. Met gemak voeg je cv’s toe, maak je notities, creëer je nieuwe taken en plan je afspraken vanuit mails van kandidaten. Vanuit je inbox zie je direct de laatste acties bij een kandidaat en in 1 klik kom je bij het volledige kandidaatprofiel met alle contactgegevens. Makkelijker wordt het niet!

Altijd in contact met kandidaten

Interactie met kandidaten vindt lang niet alleen plaats als jij achter je laptop zit. Met Bullhorn mobile kun je altijd kandidaatgegevens inzien en bewerken, notities creëren en plaatsingsgegevens bekijken. Op ieder device, op elk moment. Voer aantekeningen na een gesprek direct in in het ATS vanaf je mobiele telefoon, zodat die waardevolle details je niet ontglippen.

Nooit meer zoeken naar ontbrekende emails

Had je collega nou al gemaild naar de kandidaat? Wat was de reactie van de kandidaat op het aanbod? Je kunt het je niet veroorloven om communicatie met kandidaten te missen in je kandidaatprofiel. Met Bullhorn hoef je je daar geen zorgen om te maken! Het ATS registreert automatisch alle e-mail activiteit gerelateerd aan een kandidaat en updatet het profiel met de desbetreffende mails realtime. Zo heb je altijd een compleet overzicht van de communicatie met je kandidaten.

Plan een live demo

Ontdek hoe Bullhorn jou helpt groeien

Dankzij de oplossingen van Bullhorn bereiken wij passieve kandidaten in onze database, is er een betere kandidaatbeleving dankzij gepersonaliseerde communicatie en werken onze recruiters efficiënter. Hierdoor hebben zij meer tijd om écht te bouwen aan relaties met kandidaten en klanten.
Andreas Pfeffer CEO Recrewtment

Investeren in Bullhorn is een investering in je groei

Maak je geen zorgen

Snel terugverdiend

Bij Bullhorn betaal je op basis van het aantal gebruikers. Het tarief sluit daarmee altijd aan bij de omvang van jouw recruitment bureau. Je krijgt enorm veel features voor jouw investering en daarmee haal je er altijd meer uit dan je erin stopt.

De implementatie doen we samen

Wij begrijpen maar al te goed dat je druk bent en geen uren over hebt om een nieuw systeem in te richten of je collega’s te trainen. Daarom helpt onze implementatie consultant je bij de inrichting en aftrap, zorgen we voor praktische trainingen voor jou en/of het team en ben je binnen no time operationeel. Gemiddeld zijn nieuwe klanten binnen 3 maanden volledig aan de slag in het Bullhorn ATS.

Van 1 tot honderden gebruikers

Bullhorn is gemaakt voor een breed scala aan recruitment organisaties. Van allround uitzendorganisaties tot gespecialiseerde headhunters en van 1 tot honderden gebruikers, onze klantenportefeuille is breed. Ruim 60% van onze klanten in de Benelux zijn recruitment bureaus binnen het MKB-segment. Wij kennen jouw uitdagingen en hebben Bullhorn hierop gebouwd!

Support altijd dichtbij én in jouw taal

Bullhorn is een wereldwijde speler binnen de recruitment tech en dat brengt veel expertise en schaalbaarheid met zich mee. Natuurlijk weten we ook dat je graag een partner dichtbij hebt die letterlijk en figuurlijk jouw taal spreekt. In Nederland werken we met zo’n 80 mensen, dus geen zorgen. Je krijgt support en advies gewoon in het Nederlands.

Ontdek hoe je schaalbare groei realiseert met Bullhorn

]]>
Bullhorn NL
Automation All-Stars https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/automation-all-stars/ Tue, 14 Sep 2021 12:57:15 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=15937
Deze professionals hebben de code van automatisering gekraakt, waardoor ze effectiever kunnen werken. Lees hier hoe jij in hun voetsporen kunt treden.
]]>
AAS_Website_Mockup_Chart_V2

Automation-volwassenheid quiz: op welk niveau sta jij?

Of je nu net begint, of al een aantal automatiseringen hebt toegepast – het is belangrijk om eerst je positie in het automatiseringsproces te evalueren. Aan de hand daarvan stippel je uit welke stappen je nog kunt zetten.

De ontwikkeling naar volledige automatisering bestaat uit drie fasen.

> Fundamenteel: Op dit niveau maak je gebruik van automatisering om bijvoorbeeld data op te schonen en simpele notificaties op te zetten.

> Transactioneel:Op dit niveau heb je hoogst waarschijnlijk de elementen uit het fundamentele level al toegepast. Daarbij maak je gebruik van automatisering om de interactie aan te gaan met klanten en kandidaten.

> Transformerend: Op dit niveau ben je verder gekomen dan enkel eenmalige interacties. Je werkt aan een voedingsbodem voor duurzaam langetermijncontact met kandidaten en cliënten gedurende het recruitmentproces.

Selecteer alle processen die je hebt geautomatiseerd om te ontdekken hoe ver jij bent met jouw organisatie.

Question

Het automatiseringsproces in drie stappen

Fundamenteel

Ook als je net begint met automatiseren, ben je waarschijnlijk al verder dan je denkt. De automations in deze fase vormen de basis voor succes. Veel stappen zijn essentieel om je data op peil te houden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Lege velden vullen
  • Oude records wissen
  • Automatische enquêtes uitsturen waarmee je de informatie over jouw kandidaten up-to-date houdt.

Voordat je de communicatie met kandidaten en klanten kunt personaliseren en automatiseren, heb je schone en nauwkeurige data nodig om deze berichten op te kunnen stellen.

Automatiseringen die je bijvoorbeeld hebt toegepast:

  • Dynamische status-updates op basis van activiteit
  • Het updaten van klantgegevens
  • Aanmeldingsbevestiging voor kandidaten
  • Aanmeldingsbevestiging per e-mail
  • Toestemming verkrijgen voor dataverwerking
  • NPS-formulier

Transactioneel

Je hebt automatiseringen geïmplementeerd die jouw organisatie naar de volgende stap leiden. In deze fase maak je niet alleen gebruik van automatisering om bijvoorbeeld data op te schonen, maar ook om eenmalige communicatie tussen klanten en kandidaten te faciliteren.

Automatiseringen die je bijvoorbeeld hebt toegepast:

  • Follow-up Websiteleads
  • Passieve kandidaten betrekken
  • Cold Call Follow-up
  • Reacties op de activiteit van kandidaten
  • Sollicitatiebevestiging
  • Follow-up nieuwe kandidaten
  • Enquête na sollicitatie
  • Enquête na indiensttreding
  • Automatische berichten sturen
  • Enquete na een interview

Transformerend

At the transformational level, you’ve moved beyond one-off interactions. Now, you are creating long-term nurture streams to engage with candidates and clients across the recruitment journey. 

It’s clear you are creatively unlocking ways to leverage automation throughout the recruitment life cycle. But as we all know, there’s no limit to the ways in which automation can impact your business. Hear from a few of these Automation All-Stars and see what else you can incorporate into your automation strategy.

Automatiseringen die je bijvoorbeeld hebt toegepast:

  • Verlopen Client Leads heractiveren
  • Toptalenten betrekken
  • Nieuwe medewerkers onboarden
  • SLA’s monitoren
  • Evenementen managen
  • Semantisch matchen
  • Website tracken
  • Client Marketing
  • Herplaatsen medewerkers
  • Klanttevredenheidsscores opmaken
  • Integratie met andere technologieën

Leer automatiseren van de experts

Deze recruitmentkanjers stellen de standaard

Sommige vooraanstaande recruiters hebben deze automatiseringen zich zodanig eigen gemaakt, dat ze deze op honderden manieren kunnen toepassen binnen hun organisatie. De processen zijn op elkaar afgesteld en complex, zodat ze een enorme impact maken op hun succes. Dit hebben ze daarover te zeggen:

Isabeau Stamhuis van Studelta zorgt via automation voor meer efficiëntie binnen de recruitment teams

“Er ligt te veel handmatig werk bij recruitment, terwijl de kracht van recruiters zit in het spreken en enthousiasmeren van kandidaten. Dat is hetgeen waar we nu focus hebben, dat we zo veel mogelijk handmatig werk weg kunnen nemen, zodat recruiters kunnen doen waar ze goed in zijn.”

– Isabeau Stamhuis, Studelta

Nicole Hart van Fuse Recruitment vult 4 FTEs met automatiseringen

“Door automation te implementeren, kunnen we met meer klanten en kandidaten contact hebben dan ooit tevoren. Onze recruiters hebben daardoor meer tijd om te doen waar ze goed in zijn: rekruteren.”

– Nicole Hart, Fuse Recruitment

Karli McKee van Atlas Staffing kan dankzij automatiseringen in 30 minuten 30.000 dossiers opschonen

“Toen ik zag dat er 30.000 plaatsingen open stonden, dacht ik dat het mij maanden zou kosten om dat op te schonen. Met Herefish zag ik dat afnemen naar 30 minuten. Geweldig!”

-Karli Mckee, Atlas Staffing

Voorbeelden van automatisering

Inspiratie nodig? Bekijk de voorbeeiden van onze wereldwijde commuity!

Automatisering: Omdat we het belangrijk vinden om kandidaten telefonisch te spreken, zetten wij vaak interne notificaties in voor de teams. Zo krijgen onze recruiters een e-mail wanneer een kandidaat bijvoorbeeld al drie dagen op ‘voicemail’ staat, om toch nog eens te bellen om te kijken of de kandidaat bij de vacature past. Impact: Betere ervaring intern – je hoeft niet alles uit je hoofd te doen – en voor de kandidaten.
Tine Wambacq Sales & Marketing Partner bij Verpoucke
Automatisering: Recruiters krijgen automatisch een reminder wanneer er twee weken geen interactie is geweest met de kandidaat. De verantwoordelijke recruiter krijgt dan een e-mail met de details over de kandidaat en de actie om zo snel mogelijk contact op te nemen. Impact: Wegnemen van een negatieve ervaring bij de kandidaat.
Frank Geerlofs Managing Recruitment Strategist bij SIRE | Life Sciences®
Automatisering: Alle recruiters hebben bij ons ‘eigen’ kandidaten toegewezen. Iedere week sturen wij een interne mail naar de recruiters met een overzicht van de kandidaten waar ze nog contact mee op moeten nemen of waar al even geen contact mee is geweest, zodat deze ten alle tijden op de radar staan. Impact: Onze actieve kandidatenpool is gegroeid, recruiters hebben een gemakkelijk overzicht en onze organisatie heeft inzicht in welk type kandidaten of welke specialismen nog beschikbaar zijn. Hierdoor weten wij precies welk type kandidaten we wel of niet kunnen aanleveren.
Arne Looten Marketing Manager bij Ariad
Automatisering: Sourcen, postplacement en onboarden Impact: 9% meer aanmeldingen
Patty Comers CEO bij AccruePartners, Inc
Automatisering: Kandidaatstatus instellen aan de hand van activiteit, d.w.z. vacature bekeken op de website binnen 14 dagen - instellen als proactief. E-mail aangeklikt, website bekeken - instellen als actief. Impact: Een vrij statische database levendiger maken, waardoor consultants hun zoektocht toe konden spitsen op laaghangend fruit.
Marcus Granville Director of Contracts and Compliance bij Heat Recruitment
Automatisering: Bij het kwalificatieproces voor kandidaten worden sommige velden automatisch ingevuld op basis van de informatie die bij het aanmaken van een profiel is opgegeven. Impact: Data van een hogere kwaliteit, snellere engagement met kandidaten en een algeheel efficiënter proces
Scott White Marketing & Implementation Manager bij Professional Alternatives of Houston
Automatisering: Onze kandidaten ontvangen een feedbackformulier. Deze resultaten worden naar onze partners en hun RDR’s gestuurd. Impact: Onze partners krijgen directe feedback waarmee ze hun processen kunnen verbeteren.
Dylan Minton IT Manager en Salesforce Admin
Automatisering: Wanneer kandidaten worden geplaatst, wordt via een enquête automatisch data verzameld. Impact: Een hogere klanttevredenheid en voor de organisatie een stap vooruit dankzij operationele verbeteringen.
Ryan Thompson Marketing Manager bij Focus Cloud Limited
Automatisering: Onze VoIP is geïntegreerd bij Bullhorn. In onze zoekfunctie heb ik een toffe en heel behulpzame nieuwe knop toegevoegd: de 8x8-lanceerknop. Onze recruiters kunnen dit nu openen vanuit Bullhorn – dat vinden ze geweldig! Impact: Deze knop heeft een goed effect op de workflow. Onze recruiters blijven binnen Bullhorn en ze kunnen notities maken zonder van verschillende applicaties gebruik te hoeven maken.
Everett Birdsall Director Information Technology bij Mattson Resources, LLC
Automatisering: Wij gebruiken Herefish sinds kort en hebben net een check-in voor actieve plaatsingen gelanceerd. Het gaat hierbij om zowel uitzendposities als dienstverbanden. We hebben er één waar kandidaten gebruik van maken en één voor klanten. Beide automatiseringen bevatten enquêtes. Impact: De langetermijn-impact is nog niet bekend, maar ik denk dat dit een aantal uren per week aan werk scheelt. Belangrijker nog: de check-ins worden niet vergeten en vinden daadwerkelijk plaats.
Cindy Yared CEO/Founder bij Spot On Talent

Ken jij een interessante of impactvolle automatisernig die je met ons wilt delen?

Vul dit formulier in, dan voegen wij jouw voorbeeld toe aan deze pagina!

]]>
Bullhorn NL
Recruitment automation aankoopgids https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/recruitment-automation-aankoopgids/ Fri, 27 Aug 2021 18:44:06 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=15752
Recruitment automation transformeert de branche. Wij hebben een gids samengesteld met tips waar je op moet letten wanneer je automation overweegt.
]]>

 

 

Wat is recruitment automation?

recruitment automation stelt je in staat om repetitieve workflows, processen en communicatie binnen de hele recruitmentcyclus te stroomlijnen, met het realiseren van meer winst- en omzetgroei als doel

Met recruitment-automation kan je team:

Tijdrovende klusjes verminderen

door repetitieve, vaak vergeten taken te automatiseren en te zorgen dat de juiste processen op het juiste moment plaatsvinden

De correctheid van je gegevens verbeteren

door onjuiste of onvolledige documenten te identificeren en het opschoonproces te automatiseren.

Contact houden met kandidaten, klanten en geplaatste kandidaten

gedurende het hele recruitmentproces en nooit meer communicatie over het hoofd zien.

Soorten recruitment-automation

Recruitment automation kan op twee verschillende manieren wat betekenen voor je team: via een automation platform of door middel van producten in je pakket van technologische oplossingen die belangrijke processen automatiseren.

Platform

Platformen bieden kernfunctionaliteit en dienen als integratiepunt voor andere applicaties. Ze ‘praten’ met complementaire oplossingen en vormen de basis van de techstack van een bureau. Ze zorgen er ook voor dat bureaus flexibel kunnen omgaan met verschillende prioriteiten of pijnpunten.

Producten

Producten integreren met platformen om gemeenschappelijke klanten te helpen hun zakelijke uitdagingen op te lossen. Producten hebben een gespecialiseerde focus die hun toepassing beperkt, zoals VMS of onboarding-automation, maar ze zijn op zichzelf of in combinatie met een platform zeer waardevol.

3.2
uur bespaard per dag

Wist je dat

Het automatiseren van routinematige taken zoals het versturen van een e-mail, het schrijven van een sms, het updaten van records, het lanceren van een survey, het toevoegen van notities en taken gemiddeld 3,2 uur per dag per werknemer bespaart?

16.560

activiteiten per jaar

Wist je dat

Recruiters en sales 16.560 e-mails, smsjes, surveys, field updates, notities en taken kunnen automatiseren en daarmee maar liefst 763 uur per jaar besparen!

Wie heeft baat bij recruitment-automation?

Je hele organisatie zal profiteren van recruitment automation, maar een aantal specifieke rollen binnen het team zullen aanzienlijk productiever zijn.

Recruiters en salesmensen

Verbeterde productiviteit, minder tijdrovende klusjes, effectievere communicatie naar kandidaten of klanten

Geautomatiseerde berichten
Een welkomstmail naar nieuwe sollicitanten sturen, een sms’je op de eerste dag van een plaatsing, een herinneringsmail voor een sollicitatiegesprek of wat je maar kunt bedenken. Automatiseer contactmomenten in het gehele recruitmentproces.

Processen automatiseren
Gegevens bijwerken, aantekeningen toevoegen, taken creëren en de eigenaren op de hoogte houden van belangrijke aanpassingen – allemaal op de automatische piloot. Verbeter de productiviteit en zorg ervoor dat belangrijke taken niet over het hoofd worden gezien.

Intelligent vacatures matchen
Met behulp van machine learning kun je automatisch kandidaten aan vacatures matchen binnen je ATS en dit vervolgens gebruiken voor uitgaande communicatie of automation.

Operationeel

Op grote schaal best practices invoeren in de hele organisatie

Intelligent eigenaren aanwijzen
Automatisch bestanden toewijzen aan de relevante recruiter en sales persoon, zodat elk team weet met wie ze werken.

Gegevens opruimen
Ruim je ATS op door te zoeken naar gedateerde informatie, mensen zonder contactgegevens, documenten die niet worden gebruikt en versnel zo zoekopdrachten in je systeem.

Marketing

Betere datakwaliteit en consistente communicatie gedurende de hele recruitmentcycle

Webpagina’s monitoren
Hou activiteiten van kandidaten of sales contacten op de website bij en stel triggers in voor geautomatiseerde handelingen. Wanneer een topkandidaat een baan bekijkt, kun je automatisch een mail versturen. Als een sales lead een whitepaper downloadt, kun je instellen dat hij meteen gebeld moet worden.

Hoe recruitment automation de recruitmentbranche nu al helpt

Hoe merken recruitmentbureaus momenteel de voordelen van automation? De meest voorkomende use cases van automation zijn bedoeld om bedrijven te helpen hun productiviteit te vergroten, het aantal plaatsingen te verbeteren en sneller vacatures te vervullen.

1 %

Bestaande kandidaten plaatsen

Automation helpt je om inactieve kandidaten in je ATS om te zetten in een actieve talent pool dankzij consistente en relevante communicatie.

1 %

Toename in redeployment rate

Haal meer waarde uit gescreende, hardwerkende kandidaten door continu betrokken te blijven tijdens de plaatsing.

1 %

Verbeterde NPS

Houd vinger aan de pols door frequente NPS surveys te automatiseren naar kandidaten en klanten. Ontdek problemen voordat het escaleert.

automation-graph-nl

Recruitment automation is een grote verdubbelaar

Wij hebben data geanalyseerd van Bullhorn klanten die wel en geen automation inzetten. Het resultaat? Automation helpt organisaties om meer concurrentievoordeel te creëren op het gebied van aantal vacatures, voordrachten en plaatsingen ten opzichte van bedrijven die hun processen en communicatie niet hebben geautomatiseerd.

Wij gebruiken de automation functionaliteiten van Herefish by Bullhorn om ons proces rondom contact met kandidaten, klanten en consultants te verbeteren. De mogelijkheid om meerdere triggers toe te voegen voor een automation zorgt ervoor dat wij belangrijke berichten op het juiste moment kunnen versturen.
Tim Glennie CEO, Bridgeview IT
Met de inzet van automation is het ons gelukt de productiviteit van recruiters te vergroten en tegelijk de ervaring van onze klanten te verbeteren. Dit is een gamechanger.
Matt Milano Directeur, Motion Recruitment

Wat kun je doen met recruitment automation?

Of je nu een ervaren gebruiker van recruitment automation bent of een beginner, hier volgen een aantal recruitment-specifieke automations die je meteen kunt toepassen:

icon-V1-fill-data-cleanup

GEMAKKELIJK

Eenvoudig gegevens opruimen

Het verbeteren van de nauwkeurigheid van gegevens en een betere talentenpool creëren door eenvoudige taken met betrekking tot het opruimen van gegevens te automatiseren, bijvoorbeeld kopiëren, verwijderen en veldwaardes instellen.

  • Voorbeeld: de status van een kandidaat bijwerken naar ‘Actief’ op de dag dat de opdracht eindigt of de datum van het einde van de plaatsing kopiëren naar ‘Beschikbaar per’.
icon-V1-fill-Interview-reminders

GEMAKKELIJK

Reminders sollicitatiegesprekken

Efficiëntere interactie rond sollicitatiegesprekken leidt tot snellere plaatsingen en terugkoppeling.

  • Voorbeeld: Stuur twee dagen van tevoren en op de dag van het gesprek een herinnering per sms. Je kunt dit ook voor klanten inzetten om terugkoppeling te verzamelen over het sollicitatiegesprek.
icon-V1-fill-NPS

GEMAKKELIJK

NPS-enquêtes

Net Promoter Scores (NPS) helpen je je reputatie en algehele tevredenheid over een langere periode bij te houden. NPS-scores zijn nuttig voor het evalueren van de algehele ervaring van zowel kandidaten als klanten.

  • Voorbeeld: stuur NPS-enquêtes naar klanten tijdens een opdracht.

GEAVANCEERD

vms match and message

Match kandidaten en informeer hen over vacatures

Verkort de tijd die nodig is om kandidaten aan nieuwe vacatures te koppelen door ze automatisch te matchen en vervolgens de communicatie naar die kandidaten te automatiseren om zo hun interesse te peilen.

GEAVANCEERD

trigger tasks from website

Voeg een taak toe en stuur een bericht naar een potentiële kandidaat die een bepaalde pagina op je website bezoekt

Wek hun interesse op basis van waar prospects en kandidaten naar kijken op je website. Wanneer een potentiële klant of belangrijke speler bepaalde pagina’s bezoekt, gaat de automation aan de slag en wordt de toegewezen sales persoon of recruiter geïnformeerd, krijgen ze een taak in Bullhorn en kan er ook een opmerking in hun bestand worden toegevoegd.

GEAVANCEERD

prescreen candidates

Pre-screen kandidaten om een shortlist te maken

Creëer interesse of pre-screen kandidaten door middel van geautomatiseerde vragenlijsten. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe vacature beschikbaar komt, kun je automatisch kandidaten matchen en een vragenlijst sturen over functie-specifieke criteria zoals hoeveel ze kunnen tillen of met eenvoudige ja-/nee-vragen.

Veel voorkomende obstakels voor automation

Het bedrijfsleven verandert vandaag de dag zo snel dat stilstand hetzelfde is als achteruitgang. Als je dingen op dezelfde manier blijft doen, zullen je concurrenten manieren vinden om slimmer en sneller (en niet harder) te werken. Dat gezegd hebbende, volgen hier drie veelgehoorde zorgen over de implementatie van automation en wat je daaraan kunt doen:

Angst voor het onbekende

De uitdaging: kun je technologie vertrouwen? Moderne automation technologieën zijn niet gericht op het vervangen van mensen door machines, maar op het verlichten van de meest arbeidsintensieve en eentonige aspecten van het werk. Zo kunnen werknemers zich richten op taken die meer waarde opleveren terwijl recruitment-robots de tijdrovende klusjes oplossen.

Hoe je die angst overwint: door de tijd te nemen om te ontdekken hoe automation precies werkt en wat het voor jou kan betekenen, wordt het onbekende bekend en verdwijnt de angst vanzelf.

Angst voor verandering

De uitdaging: hoewel we een sterke drang naar het bekende en consistentie hebben, red je het met de instelling ‘als het maar werkt’ simpelweg niet in het moderne bedrijfsleven.

Hoe overwin je die angst: als het je lukt die angst voor verandering te overwinnen, zie je al snel in dat de risico’s van automation helemaal niet zo risicovol zijn. Als je eenmaal automation hebt toegepast, zal het werk van je team meer waarde opleveren, minder arbeidsintensief zijn en ook minder eentonig zijn.

Angst voor onbedoelde gevolgen

De uitdaging: hoe zit het met de veranderingen die je niet kunt voorspellen? De angst voor onbedoelde gevolgen – dat je bijvoorbeeld systemen en procedures beschadigt die voorheen soepel verliepen – is een begrijpelijke.

Hoe je die angst overwint: begin door je automations te plannen, te bouwen en te testen. Geef je medewerkers de kans om aan de automation te wennen en presenteer eerst intern een overzicht voor je overstapt. Gebruik die tijd om best practices te bepalen en robuuste processen te creëren die werknemers precies vertellen wat ze moeten doen.

Vragen die je kunt stellen bij het evalueren van een oplossing voor recruitment automation

Kun je je eigen workflows opzetten?
Visualiseer je automation en vul gaten in communicatie of processen in met een paar klikken.

Hoe moeilijk is het in te stellen?
Heb je een externe integratie-specialist nodig, of kun je er meteen mee aan de slag?

Kan de tool meeveranderen met de behoeften van mijn bedrijf?
Zorg dat je ook in de toekomst kunt inspelen op wat je bedrijf nodig heeft door een automation tool aan te schaffen die flexibel is en die je kunt instellen door te klikken in plaats van te programmeren.

Hoe meet ik of het werkt?
Zoek naar dashboards en rapporten die je real-time informatie geven over de staat van je automation activiteiten.

Kan de tool mijn hele organisatie ondersteunen?
Schaf een tool aan die je helpt met het automatiseren van activiteiten binnen de gehele recruitmentcyclus en die om kan gaan met de kandidaten, klanten, voorstellen, plaatsingen, vacatures en andere zaken in je ATS.

Geinteresseerd in automation?

Wij zijn hier om je te helpen begrijpen hoe automation jouw organisatie kan helpen.

Wat moet je automatiseren?

Er zijn honderden dingen die een arbeidsbemiddelingsbureau kan automatiseren. Maar waar begin je? Om je daarmee te helpen, volgen er hier drie zaken die je moet overwegen om te bepalen waar je automation moet invoeren:

Waar zitten de gaten in je recruitmentproces?

Begrijpen waar je nu staat helpt je het punt te bereiken waar je wilt zijn. Met andere woorden: het is belangrijk dat je uitzoekt waar de gaten in je processen zitten en hoe automation deze kan vullen. Hieronder staan een aantal veelvoorkomende voorbeelden waarop bureaus vaak gaten in hun processen vinden:

  • Geen communicatie over belangrijke data en tijden Bijvoorbeeld dat er niet gecommuniceerd wordt in de aanloop naar een sollicitatiegesprek of startdatum.
  • Veldwaardes worden niet bijgewerkt tijdens belangrijke veranderingen in de recruitmentcyclus. Bijvoorbeeld het veranderen van de status van een kandidaat van passief naar actief wanneer ze solliciteren of vergeten de status van een prospect naar ‘Klant’ te veranderen nadat ze hebben getekend.
  • Tekortkomingen in communicatie naar klanten. Bijvoorbeeld een actieve klant die al een maand geen nieuwe verzoeken heeft gestuurd of het vergeten terugkoppeling te vragen van managers.
  • Handmatige activiteiten kunnen leiden tot fouten of vertraging. Bijvoorbeeld wanneer je e-mails of onboarding-documenten handmatig verstuurt.

 

Waarom zijn deze gaten er?

Waarom zijn er minder nieuwe plaatsingen? Waarom hebben we kandidaten met de status ‘Geplaatst’, terwijl ze geen contract hebben? Waarom zit onze database vol non-actieve kandidaten? Wanneer je team eenmaal doorkrijgt waarom er gaten in je processen zijn, kun je beter bepalen hoe je ze gaat aanpakken.

 

Hoe kan automation je helpen met deze gaten?

Hoewel automation een positieve impact kan hebben op allerlei aspecten van het recruitmentproces, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen taken die geautomatiseerd moeten worden en de taken die beter door een recruiter of teamlid kunnen worden uitgevoerd.

Vijf regels om je aan te houden:

  • Automatiseer herhalende processen: zaken zoals veldwaardes bijwerken, opmerkingen toevoegen of berichten versturen.
  • Automatiseer zaken die dagelijks terugkomen: zoals communicatie naar nieuwe sollicitanten of voorbereiding op een sollicitatiegesprek.
  • Automatiseer rond belangrijke data: zaken zoals informatievoorziening voorafgaand aan een sollicitatiegesprek of tips voor de eerste dag.
  • Automatiseer meldingen voor als er iets misgaat: zaken zoals een lage tevredenheidsscore van een klant of wanneer er al 60 dagen geen contact is opgenomen met een consultant.
  • Automatiseer nette gegevens: zaken zoals het zoeken naar oude bestanden of het automatiseren van het proces om gegevens bij te werken.

 

Twee gevallen waarin het misschien beter is om NIET te automatiseren:

  • Wanneer de usecase een menselijke beslissing vereist
    Hoewel we fans zijn van het automatiseren als het op belangrijke data en beslismomenten aankomt, zijn er altijd beslissingen die beter aan mensen kunnen worden overgelaten, bijvoorbeeld het accepteren of afwijzen van kandidaten.
  • Wanneer de usecase menselijk contact vereist
    Hoewel er mogelijkheden zijn om een spraakassistent afspraken te laten maken, gaat er niets boven de stem van een echt persoon. Het bellen van kandidaten of gesprekken met klanten kunnen beter aan recruiters of accountmanagers worden overgelaten.

Weet je niet waar je moet beginnen?

Download het gratis werkboek voor recruitment automation. Met behulp van dit werkboek begin je met het mappen en plannen van je proces voordat je een automation tool aanschaft.

Recruitment automation checklist

Organiseer je doelen, bepaal de belangrijke punten in je recruitment- of salescyclus en plan de stappen en timing voor de automation met ons werkboek voor recruitment automation.

Maak eenvoudig workflows aan door middel van klikken in plaats van programmeren.

Creëer prachtige, mobielvriendelijke e-mailsjablonen om in je workflows te gebruiken.

Creëer en verzend tekstberichten als deel van geautomatiseerde processen en reageer wanneer kandidaten vragen hebben of zorgen uiten.

Geïntegreerd met andere applicaties om de mogelijkheden uit te breiden.

Zoek in alle bronnen om zeer gedetailleerde doelgroepsegmenten te maken die je in workflows kunt gebruiken.

Ga voor een oplossing die is ontworpen om met klanten, kandidaten, voorstellen, plaatsingen, vacatures en meer om te gaan.

Volg het gedrag van kandidaten en klanten die je website bezoeken en gebruik die informatie voor geautomatiseerde handelingen.

Leg tevredenheids- of NPS-scores van kandidaten en klanten vast, zodat je precies weet hoe je organisatie het doet.

Hou automatisch gegevens actueel door veldwaardes bij te werken en gegevens terug te schrijven naar het ATS op basis van antwoorden op vragenlijsten, gedateerde gegevens of online gedrag.

Personaliseer al je communicatie met veldwaardes die direct uit bronbestanden komen en maak dynamisch gebruik van informatie die relevant is voor de kandidaat of klant in kwestie.

Stel vragenlijsten op om te informeren naar beschikbaarheid, cv’s te verzamelen, kandidaten te filteren, reacties na het gesprek te horen en meer.

Hoe Bullhorn kan helpen bij de weg naar automation

Wij gaan voor innovatie

Herefish by Bullhorn

Herefish maakt het makkelijk voor innovatieve arbeidsbemiddelingsbureaus om hun workflows, processen en communicatie binnen de gehele recruitmentcyclus te automatiseren.

Bullhorn VMS Sync met Submittals

Bullhorn VMS Sync met Submittals is de enige beschikbare closed-loop VMS-integratie voor arbeidsbemiddelingsbureaus. Het is ontworpen voor bureaus van groot tot klein en automatiseert VMS-workflows waarmee bureaus vacatures vervullen bij 350 van de grootste bedrijven ter wereld.

Bullhorn Onboarding

Bullhorn Onboarding stelt je in staat elektronische pre-werving- en onboardingformulieren op te stellen, velden in formulieren automatisch in te vullen met gegevens van de vacature en de kandidaat en het biedt kandidaten een veilig portaal om eenvoudig documenten in te vullen en te ondertekenen. Des te sneller kunnen ze aan de slag!

Marketplace Partners

Op de Bullhorn Marketplace zijn ruim 100 reeds geïntegreerde oplossingen te vinden die je kunnen helpen te innoveren en jezelf van de concurrentie te onderscheiden. Met de Marketplace-partners die zich richten op recruitment automation kun je een techstack op maat maken die de unieke workflows van jouw team ondersteunt.

mya-logo-blue
daxtra-logo-e1587151200943
textkernel_logo
Sourcebreaker-logo-1000x300-1-e1587151703190
Great-Recruiters-Logo-Small
3diq-logo
recruiter_insider
xref-logo-Bullhorn
Kyloe-Logo-RGB

Neem contact op

Automation verandert het staffing en recruitment landschap enorm. Neem vandaag contact met ons op om te ontdekken hoe jij kunt beginnen met het automatiseren van handmatige taken en meer tijd kunt besparen.

]]>
Bullhorn NL
Changemakers Wereldwijd https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/changemakers-wereldwijd/ Tue, 24 Aug 2021 20:15:36 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=15539 changemakers wereldwijd
Ontdek hoe recruitment professionals wereldwijd succesvol een verandering hebben doorgevoerd binnen hun organisatie.
]]>
changemakers wereldwijd

Een toelichting op de veranderingen in het huidige landschap: Terwijl COVID-19 een enorme indruk achterlaat op eenieders leven en de branche, moeten recruitment organisaties dagelijks omgaan met moeilijke beslissingen. Temidden van alle uitdagingen die op ons pad komen, is het des te belangrijker om positieve veranderingen te implementeren die helpen bij het verbeteren van de kandidaat en klantrelaties, de productiviteit verhoogt in een nieuw landschap en de overall efficiëntie van jouw organisatie.

Om je een beetje op weg te helpen bij het in gang zetten van transformatie, hebben wij een aantal van onze klanten uitgelicht die succesvol een technologische verandering hebben geïmplementeerd in hun organisatie.

P.S. We hebben ook specifieke informatie gerelateerd aan de COVID-19 crisis gepubliceerd; bekijk de informatie hub.

DE “Transformatie Trendsetter”

Land: Nederland
Organisatie: Florys Group
Functie: Directeur Marketing
Volgen:  LinkedInTwitter

“We willen continu de candidate experience binnen de organisatie optimaliseren. Bullhorn is daar een puzzelstuk voor en met het oog op de toekomst kijken we nu naar extra tools om dit nog beter te doen.”

Oplossing:

Bullhorn ATS/CRM
Bullhorn Marketplace: Kyloe Partners

De noodzaak om het anders aan te pakken

Tjeerd begon in 2011 zelf als recruiter bij Intro Personeel, een bedrijf onder Florys Groep. Daardoor zag hij dat de noodzaak om te veranderen eigenlijk al jaren speelde. De organisatie werkte met UBplus, een verloningspakket, dat daarnaast fungeerde als CRM/ATS systeem. De organisatie groeide en het huidige pakket voldeed niet meer aan de wensen en eisen. Veel tijd ging verloren aan het opmaken van cv’s en zoeken naar kandidaten en vacatures. Gepaard met de groeiende omvang van Intro Personeel groeide ook de ambitie om te vernieuwen en innoveren. Het werd tijd om over te stappen naar een écht recruitmentsysteem.

Op de eerste plaats had Tjeerd allang geconstateerd dat het anders moest binnen Florys. De volgende stap was om het op de strategische agenda te krijgen. Hij groeide in deze tijd zelf naar de rol van directeur met de portefeuilles innovatie, marketing en IT. Hierdoor werd het iets gemakkelijker om het onderwerp aan tafel te krijgen. Anderzijds was het belangrijk om draagvlak te creëren bij de gebruikers van het toekomstige systeem. Dat ging eigenlijk heel goed. Intro Personeel bestaat uit relatief veel jonge medewerkers die hongerig zijn om het beter te doen. Daarnaast realiseerde de meeste collega’s zich dat er nu een enorm hoge mental workload lag. Veel recruiters hadden hun CRM in het hoofd zitten, wat enorm belastend is en zorgt voor een relatief hoge druk.

Sneller en slimmer werven. Dat was het uitgangspunt. Intro Personeel verloor veel tijd aan handmatige taken en wilde de eigen database beter benutten. Met zeven vestigingen was het van cruciaal belang om te zorgen dat kandidaten en vacatures tussen de verschillende vestigingen werden gedeeld.

Verandering: het soepele verloop

Op de vraag ‘wat was de grootste uitdaging tijdens het proces richting verandering’ antwoordde Tjeerd dat het eigenlijk heel goed verliep. Mede dankzij het grote draagvlak binnen de medewerkers van Intro Personeel en de nauwe samenwerking met alle betrokken partners, was de realisatie een soepel en succesvol proces. Het was dan ook belangrijk om alle verschillende leveranciers mee te nemen in de verandering die te wachten stond. Om dat goed te laten verlopen riep Florys een interne stuurgroep in het leven. De stuurgroep zorgde voor de implementatie van Bullhorn bij zowel interne als externe betrokkenen. Hierin zat ook een externe IT-partij, die waardevol en onafhankelijk advies kon geven.

Zo bracht Tjeerd alle betrokken leveranciers voor een kick-off bij elkaar om mee te denken over hoe deze implementatie succesvol gerealiseerd kon worden. Wederom het terugkerende thema: draagvlak creëren. Van de webbouwer tot het backoffice systeem, zo’n 8 tot 10 partijen kwamen regelmatig bij elkaar om te schakelen over de voortgang van het project. En met succes: alle partijen die destijds betrokken waren bij het veranderingsproces, zijn nog altijd onderdeel van het pakket van technologische oplossingen van Florys. Er is van niemand afscheid genomen, Bullhorn was enkel een belangrijk extra puzzelstuk.

Niet meer achterom kijken

Sinds de verandering richting digitale transformatie, ziet Florys de positieve effecten binnen de hele organisatie. Recruiters houden meer tijd over doordat de administratieve belasting lager is geworden. De omzet groeit. En dankzij verschillende integraties via de open API van Bullhorn, kunnen zij nog betere managementrapportages genereren.

En dan moet je verder. Momenteel staat er een hele goede basis, maar de organisatie is nooit klaar met innoveren. Er wordt nu gekeken naar nieuwe puzzelstukjes: marketing automation en candidate experience tools die bij kunnen dragen aan het verbeteren van de dienstverlening. Maar het belangrijkste is: het team werkt efficiënter en heeft daardoor meer tijd voor andere zaken zoals het bouwen aan echte relaties met kandidaten.

Waarom nu veranderen?

“We wisten eigenlijk al jaren dat UBplus totaal geen recruitmentsoftware was, alleen het heeft vaak ook te maken met tijd en aandacht. Er werd vaak uitgesproken dat we innovatie belangrijk vonden, software steeds belangrijker werd en de rol van de recruiters aan het veranderen was. Toen ik zelf in de rol van directeur kon komen,  werd het makkelijker om dit topic op de agenda te krijgen. Qua timing kwam dat goed uit!”

Hoe heeft verandering de organisatie geholpen?

“De hele organisatie is heel positief over het gebruiksgemak en de snelheid. We zien echt dat mensen tijd overhouden voor andere zaken.”

Wat is voor jou het hoogtepunt van het veranderingsproces?

“Ik ben eigenlijk het meest trots over de adoptie van Bullhorn onder de medewerkers.. Zowel bij het personeel van Intro Personeel als bij de bestaande softwarepartners. We gingen het basisproces vervangen door een betere variant, maar het was niet zo dat we afscheid namen van partners met wie wij een lange samenwerkingsrelatie hadden. Die hechte relaties zorgden er juist voor dat wij gezamenlijk deze verandering succesvol konden realiseren. ”

DE “Groei Guru”

Land: Nederland
Organisatie: Eiffel
Functie:
 Manager Recruitment
Volgen:  LinkedInTwitter

“Voor de verandering merkten we dat er een systeem was waarmee we niet alle processtappen konden inzien. Het was niet duidelijk uit welke kanalen kandidaten solliciteerden en de time-to-hire konden we niet meten. Dat moest anders.”

Oplossing

Bullhorn ATS/CRM
Bullhorn MarketplaceOnRecruit

Het is tijd om te veranderen

Leontine begon in april 2019 bij Eiffel als Manager Recruitment. Daarvoor had ze echter al een aantal jaar meegedraaid in de recruitment wereld bij zowel bureaus als internationale corporates. Met de start van Leontine werd er een verandering in gang gezet: het verbeteren van de recruitmentprocessen. De organisatie werkte niet vanuit een centraal systeem en er was weinig zichtbaarheid in de arbeidsmarkt. Het werd tijd om Eiffel naar het volgende niveau te brengen met als doel om exponentieel te groeien.

Voor Leontine was het al snel duidelijk: er moest een Applicant Tracking Systeem (ATS) komen om de candidate experience te verbeteren en meer inzicht te krijgen in wat er intern precies gebeurde met kandidaten. Met een duidelijke wensenlijst onder de arm waar ‘sturen op data’ dikgedrukt bovenaan stond, maakten zij in 2019 de keuze om samen met Bullhorn de stap te zetten richting digitalisering.

Uitdagingen zijn er om te overwinnen

Om groei te realiseren moesten er zaken veranderen binnen Eiffel. Zo merkte Leontine dat het systeem dat voorheen gebruikt werd, geen inzicht gaf in alle stappen binnen het recruitmentproces, je alleen de actuele status van een kandidaat kon inzien en het was nooit duidelijk vanuit welk kanaal de kandidaat gevonden werd.

Momenteel zit het team van Leontine middenin de uitrol van het systeem binnen de organisatie. Het leren kennen en adopteren van een compleet nieuw systeem brengt daarbij wat weerstand met zich mee. Recruiters leren Bullhorn ATS steeds beter kennen en zoeken naar de meest efficiënte manieren om met het nieuwe systeem te werken. Er wordt tijd geïnvesteerd in het trainen van medewerkers om zo de beste recruitment oplossing neer te zetten. Zo is er bijvoorbeeld een handleiding geschreven om de adoptie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Nooit meer terug naar wat het was

Ondanks dat de ‘go-live’ nog maar recent is, ziet Eiffel eigenlijk al direct de positieve effecten binnen de hele organisatie. Er is inzicht in welke kanalen succesvol zijn en welke minder, de integratie met Marketplace Partner OnRecruit zorgt voor duidelijkheid in de candidate journey van Eiffel en dashboards krijgen vorm. Hiermee kunnen zij nu betere managementbeslissingen maken om de groei die zij voor ogen hebben, te realiseren. Het is ondenkbaar om ooit nog naar de oude situatie terug te gaan.

Met een blik op de horizon denkt Eiffel na over de volgende stappen om nog verder te optimaliseren en digitaliseren. Door technologische trends en ontwikkelingen in de gaten te houden willen zij inspelen op de meest recente ontwikkelingen om een zo efficiënt mogelijk recruitmentproces te creëren. De efficiëntie van het team is verhoogd waardoor zij zich nog beter kunnen focussen op dat wat écht belangrijk is: de kandidaten.

Waarom nu veranderen?

“Ik ben aangenomen bij Eiffel om de verandering door te voeren. We wilden als organisatie een bepaalde groei realiseren en transformeren naar datagedreven recruitment. Daar heb je gewoon een ATS voor nodig. Dat is de backbone van recruitment.”

Welke uitdagingen hadden jullie vóór de verandering?

“Er was een systeem waarmee we geen inzicht hadden in processen, het was niet duidelijk vanuit welke kanalen kandidaten solliciteerden en het meten van time-to-hire kon niet. Dat moest 180 graden anders om toekomstige groei te kunnen realiseren.”

Hoe heeft verandering de organisatie geholpen?

“We zijn begin januari live gegaan, dus het is allemaal nog wat pril. Ondanks dat, zien we nu al een enorme verbetering in de gegevens die we kunnen inzien en inzetten om in de toekomst op basis van data betere bedrijfsbeslissingen te maken.”

DE “Research Renegade”

Land: Verenigde Staten
Organisatie: Ellig Group
Functie: 
Managing Director

“Door de beperkingen van ons vorige systeem, konden wij de data die nodig was, niet exporteren. Met Invenias kun je zeer complexe zoekopdrachten uitvoeren en exporteren wat je nodig hebt. Nu hebben wij veel betere onderzoeksresultaten.

Tijd om te veranderen

Als executive search organisatie, maakt Ellig Group gebruik van haar bestaande netwerk om 50-60% van de kandidaten te zoeken. De organisatie is sterk afhankelijk van haar eigen database voor belangrijke inzichten en zoekresultaten in slechts enkele kliks. Tot 2018 maakte het team echter gebruik van een oud en inefficiënt systeem. Zoekopdrachten deden zij handmatig, e-mails versturen naar een maillijst was erg omslachtig en er was een tekort aan functionaliteiten en innovaties waardoor het zoekproces nooit makkelijker zou worden.

Joy Lillis, de Managing Director van Ellig Group, en haar team moeten robuuste zoekopdrachten kunnen uitvoeren, effectief kunnen communiceren met kandidaten via een gecentraliseerde portal en rapportages genereren om de verbeterpunten te identificeren. Allemaal functionaliteiten die het systeem destijds niet had. Joy had Invenias by Bullhorn al eerder gebruikt bij een ander bedrijf, en wist dat dit de oplossing was die past bij Executive Search en hun analytische behoeften.

Obstakels bij vooruitgang

Het eerste obstakel dat Joy tegenkwam tijdens het proces tot verandering, ging om kosten. Hierdoor richtte zij zich op het aantonen van de voordelen van een nieuw systeem aan de CEO. Om de noodzaak van de verandering aan te tonen, voerde zij een kostenratio analyse uit en vergeleek zij de kenmerken van hun oude systeem met hetgeen dat Invenias by Bullhorn zou kunnen opleveren.

Ten tweede moest zowel Joy als de rest van het team het nieuwe systeem adopteren en moesten zij getraind worden in het gebruik ervan. Ellig Group maakte gebruik van de power user benadering: Joy en één andere collega beantwoordden vragen en gaven praktische trainingen om de adoptie te stimuleren.

Met een steile leercurve tussen het oude en het nieuwe systeem, was het van cruciaal belang om iedereen kennis te laten maken met het nieuwe systeem om succes te kunnen garanderen. Tot dusver hebben zij ontdekt dat nieuwe collega’s het systeem snel onder de knie krijgen. Daarnaast zien zij dat iedereen het systeem inmiddels goed heeft geadopteerd sinds de overgang.

De vruchten plukken

Ellig Group heeft de verandering doorgevoerd om meer zoekopdrachten uit te kunnen voeren en de ‘time to close’ te verkorten. Beiden doelen zijn inmiddels behaald. Zij kunnen nu beter onderzoek doen naar waarom een zoekopdrachten wordt gewonnen met behulp van de rapportage functionaliteit van Invenias by Bullhorn. De klantenportaal heeft een belangrijke rol gespeeld in het stroomlijnen van het zoekproces en het bieden van een ultieme klantervaring.

Daarnaast heeft Joy en haar team de marketinginspanning uitgebreid met gerichte maillijsten, besparen ze tijd en hebben zij nu het hele recruitmentproces gestroomlijnd. Deze verbeteringen helpen Ellig Group, en nog belangrijker, hun klanten om de beste kandidaten voor open opdrachten te vinden.

Waarom nu veranderen?

“Met ons oude systeem duurde het erg lang om rapportages te bouwen, omdat wij alles handmatig moesten doen. Ons vorige systeem had geen goed analytics platform of klantenportaal en het duurde erg lang om upgrades te doen. Het voldeed niet meer aan onze wensen van wat een systeem zou moeten kunnen en de leverancier had geen partnerships met andere technologieën. Ik vond dat we het beter konden doen.”

Wat waren de uitdagingen op weg naar verandering?

“De grootste uitdaging was de leercurve. Wij moesten opnieuw getraint worden en het kan overweldigend zijn voor mensen die niet gewend zijn om met op data gebaseerde systemen te werken. Er zijn zoveel mogelijkheden met het systeem, waardoor het overweldigend kan zijn om alle mogelijkheden te leren. Je kunt veel kanten op met zo’n krachtige tool, het is een zegen en een vloek tegelijk.”

Hoe heeft verandering de organisatie geholpen?

“Ik geloof erin dat onderzoek de fundering voor iedere zoekopdracht is. Invenias by Bullhorn heeft mij geholpen om dat proces te verbeteren. Wij kunnen mensen in het systeem zetten, in de data zoeken en makkelijker contact opnemen. Wij zijn in staat om betere resultaten te behalen voor onze klanten, waardoor wij op lange termijn succesvoller zullen zijn.”

DE “Metrics MVP”

Land: Ierland
Organisatie:
Trust in SODA
Functie: Principal Consultant

“Ik wist dat ik Bullhorn kon gebruiken om meer plaatsingen te realiseren en de markt beter te begrijpen. Als er een manier was waarop ik beter gebruik kon maken van het systeem, dan zou het hele team dat ook moeten weten.”

Oplossing:

Bullhorn ATS/CRM
Bullhorn Marketplace: Sourcebreaker, cube19

Tijd om te veranderen

Toen Oliver begon bij Trust in SODA, maakte de organisatie al gebruik van Bullhorn. Hij kwam er echter al snel achter dat het team geen optimaal gebruik maakte van het systeem. Hierdoor was het lastiger voor Oliver en zijn team om succesvol kandidaten te werven en plaatsen.

Iedere consultant had zijn eigen spreadsheet voor plaatsingen, inclusief het bijhouden van klanten, open vacatures en gekwalificeerde kandidaten. Doordat iedereen met zijn eigen systeem werkte, was er geen zichtbaarheid binnen de teams. Het maken van connecties met kandidaten en klanten was hierdoor moeilijker.

Oliver wilde kandidaten en klanten op een juiste manier bereiken, zonder hen te overspoelen met proactieve communicatie. Echter, doordat de kwaliteit van de data in het systeem zo slecht was, wist hij dat hij proactief moest zijn om het bedrijf – en zijn carrière – te laten groeien.

Obstakels bij vooruitgang

Nadat Oliver zich had verdiept in de analytics en statistieken om erachter te komen hoe het team gebruik maakte van Bullhorn, plande hij een vergadering met de belangrijkste stakeholders binnen het bedrijf om ervoor te zorgen dat zij aan boord van de plannen kwamen. Hij deelde zijn visie met de groep waarin hij uitlegde hoe Bullhorn eruit kon zien, wanneer iedereen de best practices over zou nemen. Daarnaast waren er dubbele records in het systeem. Oliver en zijn team moesten eerst een opschoonactie houden en vervolgens het team laten zien hoe zij in het vervolg records zouden moeten toevoegen.

Nadat het management aan boord was met de veranderingen, moest Oliver ervoor zorgen dat iedereen binnen de organisatie het eens was met de veranderingen. Oliver, die werkt vanuit het kantoor in Dublin, reisde naar de andere kantoren in Londen en Manchester om training sessies te houden aan meer dan 100 consultants. Hij ontwikkelde verschillende hulpmiddelen om te laten zien hoe het systeem eruit zou kunnen zien als zij de broodnodige veranderingen zouden doorvoeren en iedereen op een nieuwe wijze data zou invoeren en beheren.

De vruchten plukken

Trust in SODA focust op het meten van de kwaliteit van hun contacten, klanten en kandidaten binnen iedere geografische regio, in plaats van op basis van de kwantiteit. Voorheen werden contacten toegevoegd aan het systeem, waar vervolgens geen contact mee opgenomen kon worden, omdat de data niet klopte. Nu kan het team beter meten en rapporten op basis van communicatie aangezien de data nu gekwalificeerd en relevant is.

Als gevolg van het doorvoeren van deze verandering om beter gebruik te maken van Bullhorn, benoemde Trinnovo Group, het moederbedrijf van Trust in SODA, Oliver tot Most Valuable Player in 2019. Het hele bedrijf stemde op Oliver om deze titel te winnen, nadat hij zo toegewijd was aan het trainen van het team met Bullhorn best practices en ervoor te zorgde dat iedereen nu succesvol werkt met het systeem.

Waarom nu veranderen?

“Het was vrij duidelijk dat Bullhorn niet optimaal benut werd en zowel de data als de kwantiteit van gegevens ontbrak. Wij moesten op een punt zien te komen waarbij onze data correct was waardoor onze kandidaten en klanten relevante communicatie zouden ontvangen op basis van data. Als je een CRM hebt dat nauwkeurig en schaalbaar is, is het makkelijker om nieuwe medewerkers aan te trekken die vervolgens snel ingewerkt worden en direct waarde kunnen halen uit het systeem.”

Wat waren de uitdagingen op weg naar verandering?

“In het begin was er wat weerstand vanuit consultants, omdat zij niet direct de voordelen zagen. Zij hadden hun eigen routines ontwikkeld. Wij moesten ervoor zorgen dat juist die gebruikers de nieuwe aanpak echt gingen adopteren. Het was belangrijk om een goede opvolging te doen zodat deze consultants echt de meerwaarde ervan gingen inzien.”

Hoe heeft verandering de organisatie geholpen?

“Nu voegen wij kwalitatief goede data op een correcte wijze toe aan het systeem. Dit zorgt voor betere gesprekken met kandidaten en klanten. Er heeft absoluut een positieve verandering plaats gevonden bij consultants. Zij gebruiken het systeem nu efficiënt en zien meteen de positieve resultaten.“

DE “People Person”

Land: Australië
Organisatie:
 Inside Recruitment
Functie: Associate Director, People Experience

“Bij Inside Recruitment ben ik verantwoordelijk voor de ervaring van mensen: ‘people experience’. Door te verzekeren dat kandidaten, klanten en interne medewerkers een persoonlijke ervaring met ons hebben.”

Oplossing:

Bullhorn ATS/CRM
Bullhorn Marketplace: Kyloe PartnersJXT

Tijd om te veranderen

Toen Kate bij Inside Recruitment kwam werken in 2018, was het haar rol om ervoor te zorgen dat kandidaten, klanten en interne werknemers een persoonlijke ervaring hadden. Haar eerste doel was het ontwikkelen van een ‘Candidate Experience Program’, zodat iedereen een consistent en positieve ervaring had, zowel voor als na een plaatsing.

Toen Kate met verschillende teams in het bedrijf samenwerkte om hun processen voor rapportage en het monitoren van kandidaten beter te begrijpen, ontdekte zij dat terwijl het bedrijf hoge standaarden had voor service, de systemen niet volledig werden benut. Het team had zo zijn eigen offline tools om kandidaten en klanten te beheren, wat resulteerde in onbetrouwbare data in het ATS. Om het succes bij kandidaat tevredenheid na te bootsen in de hele organisatie, wist Kate dat er iets moest veranderen.

Obstakels bij vooruitgang

Dankzij haar eerdere ervaring bij een groot recruitmentbureau, wist Kate hoe belangrijk het is om alle kandidaat- en klantgegevens te bewaren in een ATS. Ieder teamlid had echter zijn of haar eigen methode ontwikkeld om data op te slaan. Aangezien het bedrijf niet beoordeelde op basis van prestaties die je kunt zien in een ATS, werden belangrijke functionaliteiten niet optimaal gebruikt. Daarnaast was het systeem niet volledig geïntegreerd met hun urenregistratie-, payroll- of boekhoudsystemen, waardoor het team nog meer uitdagingen had.

Ondanks de initiële kosten factor, schakelde Inside Recruitment de hulp in van Kyloe Partners om te helpen bij het opnieuw uitvinden en configureren van hun back-end processen. Hierdoor krijgen zij toegang tot ervaren consultants om ervoor te zorgen dat zij de best practices voor hun bedrijf implementeerde. Door zowel met het management als het hele team samen te laten werken, was Kate in staat om te identificeren waar verandering nodig was om een echte ‘people experience’ te kunnen bieden aan iedereen die in aanraking komt met Inside Recruitment.

De vruchten plukken

Sinds de herziening van hun interne proces en het verbeteren van het gebruik van Bullhorn, heeft de organisatie grote tijdswinst geboekt in het hele recruitmentproces. Het team plaatst kandidaten in de helft van de tijd en er is geen dubbele invoer van informatie in verschillende systemen die niet met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kunnen zij wekelijks nauwkeuriger rapporteren uit het ATS en zijn zij consistent in de statistieken die worden gemeten. Het finance team is beter geïntegreerd met de rest van de organisatie via het back-end systeem, waardoor er een betere ervaring is voor de interne medewerkers.

Met een oog op de toekomst, blijft Kate werken aan een breder doel: de beste ervaring voor alle kandidaten, klanten en interne medewerkers door te kijken waar automatisering de bedrijfsprocessen verder kan verbeteren.

Waarom nu veranderen?

“Offline management tools verslechterde de kwaliteit en integriteit van de data in ons systeem. Daarnaast vertrouwde men er niet op dat het systeem hen de juiste informatie zou geven. Dit werd een vicieuze cirkel van slechte informatie en gegevens. Als we een Candidate Experience Program in gang wilde zetten welke impact had op zowel de dienstverlening van onze consultants als het gebruik van automatisering, moesten wij zeker weten dat de data schoon en betrouwbaar was.”

Wat waren de uitdagingen op weg naar verandering?

“Een verandering doorvoeren in processen die al jaren bestaan bleek een uitdaging te zijn. Gewoontes van slechte data invoer waren zichtbaar in het hele bedrijf.”

Hoe heeft verandering de organisatie geholpen?

“Door succesvol handmatige offline processen te elimineren, hebben de teams meer tijd over en is het foutmarge verlaagd. Wij kijken allemaal naar hetzelfde systeem voor informatie over plaatsingen.”

Ken je een wereldwijde changemaker? Nomineer hem of haar door een e-mail te sturen naar info@bullhorn.com.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, advies en interviews die je kunnen helpen een verandering door te voeren binnen jouw organisatie.

Meld je aan voor onze content updates.

]]>
Bullhorn NL
Recruitment-CFO’s aan het woord: 5 prioriteiten voor 2021 https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/cfo-prioriteiten-voor-2021/ Wed, 18 Aug 2021 15:12:39 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=15328
Wat prioriteren managers van grote en enterprise recruitment organisaties het komende jaar? Wij spraken met CFO's wereldwijd om daarachter te komen.
]]>
CFO_DoubleDown_Icon_V1-150x150

Investeer in je teams

Het is geen geheim dat je teams, van recruiters tot sales tot uitvoerend personeel, een integraal onderdeel zijn van het succes van ieder recruitmentbureau. Toch kan het, na zo’n turbulent jaar en een nieuw jaar waarin we vooruitkijken, een uitdaging zijn om je tijd en middelen evenredig te verdelen tussen je interne en externe belanghebbenden.

Van investeren in initiatieven voor mentale gezondheid tot acties rondom diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit (DEI: Diversity, Equality, Inclusion). Werknemers zijn de grootste prioriteit dit jaar. Acties die zijn opgezet aan het begin van de COVID-19 pandemie zullen ook in 2021 blijven: werken op afstand, betere interne samenwerking en transparante communicatie binnen de hele organisatie.

Terwijl externe factoren en gebeurtenissen in de branche top of mind zijn, moeten organisaties ervoor waken dat zij continu de ervaringen van hun teams in het achterhoofd houden.

Al aan het begin van de pandemie hebben wij een doortastend meerfasenplan opgezet. Wij hebben dat plan opgevolgd en belanghebbenden voortdurend op de hoogte gehouden in welke fase van het plan wij ons bevonden. Ik denk dat wij daarmee een grote zorg hebben weggenomen bij ons team als het gaat om werkzekerheid en de solvabiliteit van ons bedrijf. Wij zijn volledig transparant geweest in onze communicatie.
Yaron Segal CFO, Talent International
In 2021 richten wij ons op het verbeteren van het leven van mensen. Natuurlijk zijn kostenbesparingen belangrijk, maar daarnaast willen wij blijven investeren in onze mensen; zij zijn immers ons grootste goed. Wij weten hoe hard onze mensen gewerkt hebben in deze lastige tijd en willen ze daarvoor graag iets teruggeven.
Daniel Hutchins Group Financial Controller, Austin Fraser
CFO_CandidateExperience_Icon_V1-150x150

Maak van kandidaat- en klantbeleving je missie

2020 bracht veel nieuwe uitdagingen met zich mee binnen de hele branche. Een positieve kandidaat- en klantervaring is belangrijk voor zowel het korte als het lange termijn succes.

Klanten geven de voorkeur aan open communicatie en transparantie als het gaat om het delen van informatie in het hele recruitmentproces. Organisaties doen er goed aan om te bedenken hoe zij meer waarde kunnen toevoegen aan hun klanten, vooral met de continue opkomst van nieuwe technologieën. Door oplossingen in te zetten die voordelig zijn voor kandidaten, klanten en interne recruiters, kun je op de lange termijn meer impact hebben.

Nu we aan het begin van het nieuwe jaar staan, moeten organisaties hun interne werknemers aansturen en bouwen aan relaties met klanten terwijl er tegelijkertijd een derde jongleerbal hoog gehouden moet worden: het tekort aan gekwalificeerd talent.

“Aan de klantzijde blijven wij een toenemende behoefte aan informatie en flexibiliteit zien, vooral in deze uitdagende tijd.” vertelt Bill Burns, CFO bij Cross Country Healthcare

In 2021 krijgen wij allemaal te maken met dezelfde situatie: het tekort aan talent. Het gaat er niet alleen om hoe we technologie inzetten om ons bestaande kandidatenbestand te beheren, maar ook dat we onze teams betere strategieën voor engagement geven die ervoor zorgen dat de relatie met kandidaten zich echt kan ontwikkelen.
Jaime Donnelly Integrity Staffing
Wij vragen ons voortdurend af wat wij willen op het gebied van technologie en welke waarde een technologie toevoegt aan onze kandidaten en klanten. Wat kunnen wij doen om er een draai aan te geven en het leven van onze klanten en kandidaten gemakkelijker te maken? Dat we daarmee tegelijkertijd het werk van onze recruiters makkelijker maken, is een ideale situatie.
Martijn Lussenburg Aditech
CFO_Data_Icon_V1-150x150

Onderschat de kracht van data niet

Alle CFO’s benadrukken hoe belangrijk het is om gebruik te maken van data om weloverwogen beslissingen te nemen voor de toekomst. Hierdoor kun je bepalen wanneer, waar en hoe je de budgetten wilt verdelen – en waar je kunt besparen.

Er zijn talloze gegevens die een indicatie geven voor 2021, maar de sleutel is om de grote massa door te spitten en die gegevens te vinden die belangrijk zijn voor je organisatie. Todd Sweat van Vaco vertelt: “Het grootste verschil tussen 2021 en 2020 is dat wij nu weten hoe we beter en meer belangrijke informatie kunnen verkrijgen.” Todd voegt eraan toe dat, hoewel hij de prognoses van 2021 niet anders benadert, hij dit doet met meer kennis over de manier waarop een aantal bedrijfsfactoren de zaken kunnen beïnvloeden.

Door zich te concentreren op de juiste gegevens kunnen CFO’s niet alleen anticiperen op hoe het komende jaar er voor de organisatie uit gaat zien; ook kunnen zij op basis van die gegevens beslissingen nemen over de besteding van de budgetten voor dat jaar. Deze manier van vooruitblikken stelt CFO’s in staat de mate van technologische investeringen bij te stellen. Een van de leidinggevende CFO’s bij een toonaangevend recruitmentbureau deelt een ervaring over hun aanpak voor 2021: “Wij richten ons op onze mogelijkheden om uitkomsten met data te voorspellen en dat stelt ons in staat te investeren en samen te werken. Vanuit die voorspelling kunnen wij blijven investeren in digitalisering en onze technologie in 2021 upgraden.”

We accepteren allemaal dat er momenteel grote onzekerheid is. Eerder hadden wij ons budget al aan het begin van het jaar op orde en zouden wij ons daaraan houden tot het einde van dat jaar. Nu zijn we overgestapt op een driemaandelijkse herziening van de prognoses, dus elk kwartaal hebben wij een volledig beeld op basis van de nieuwste marktinzichten.
Luke Howes CFO, Six Degrees Executive
Wat is voor jouw team het meest belangrijke en waardevolle werk en wat voegt de meeste waarde toe voor het bedrijf? Wij evalueren de effectiviteit van dit proces en stellen onszelf de vragen: welke waarde halen wij eruit, kunnen wij ons budget deze keer beter op een andere manier gebruiken, of moeten wij het geld besteden aan personeel dat nodig is om dit voor elkaar te krijgen?
Jaime Donnelly Integrity Staffing
CFO_Opportunity_Icon_V1-150x150

Pas je aan en benut kansen om te groeien

Stagnatie is nooit reden voor zakelijk succes en de pandemie heeft de waarde van ons aanpassingsvermogen alleen maar versterkt. Iedere CFO heeft wel een manier gevonden om zich aan de situatie aan te passen en te blijven groeien in deze uitdagende periode; hetzij door groeikansen te pakken of door teams te verkleinen. Een constante in deze situatie was dat organisaties een meer vloeiende aanpak kozen, zich aanpasten aan de situatie, bleven groeien en de blik vooruit gericht hielden op het jaar 2021.

“Wat ik geleerd heb tijdens deze pandemie, is dat ik een groot voorstander ben van het verkorten van de tijd tussen duidelijkheid en actie”, zegt Jaime Donnelly.  “Op het moment dat de pandemie uitbrak, werd duidelijk dat wij heel goed in staat waren om belangrijke zaken – werken op afstand bijvoorbeeld – sneller in werking te zetten dan wij in het verleden zouden hebben gedaan.”

En terwijl sommige CFO’s de kans grepen om nieuwe projecten te lanceren en de organisatie te laten groeien tijdens de pandemie, gebruikte anderen het jaar juist om kosten te besparen voorzichtig het nieuwe jaar in te gaan. Uit ons meest recente onderzoek zien we echter dat slechts 10% van de recruitment professionals in de Benelux aangeeft minder te investeren in technologie in 2021.

10%

van de recruitment professionals in de Benelux geeft aan minder te investeren in technologie in 2021.

Ik zie deze tijd als een kansrijke periode. Er zijn veel afleidingen die organisaties dwingen een andere koers te varen. Ik denk dat het juist nu een goed moment is om daarvan te profiteren: wees agressief, open nieuwe locaties, overweeg overnames of fusies met sterkere bedrijven. Ik denk dat wij nu, meer dan ooit tevoren, marktaandeel met meer merkbekendheid kunnen opbouwen.
ToddSweat_Vaco-150x150-1
Todd Sweat CFO, Vaco

Martijn Lussenburg van Aditech betwist de uitvoerbaarheid van die benadering: “Wees kritisch over de manier waarop je geld verdient en welke bedrijfsstrategie je wilt volgen. Het is gemakkelijk om elke kans om geld te verdienen aan te grijpen, maar stel jezelf de vraag: pak ik deze kans, of kan ik beter op zoek gaan naar die mooie deal?”

En het zijn niet alleen CFO’s die op kosten besparen. “Door de pandemie hebben wij onze organisatie doorgelicht en elke kostenpost beoordeeld op nut en noodzaak: hoe belangrijk is deze uitgave op dit moment en levert die ons iets op? Dat stimuleert mensen om bewuster met zakelijke budgetten om te gaan. Het is geweldig om te zien hoeveel kosten wij besparen door die simpele vragen te stellen en eerst intern te kijken voordat wij extern kijken,” zegt Daniel Hutchins.

CFO_EmbraceDigital_Icon_V1-150x150

Omarm digitale transformatie

Een van de grootste uitdagingen in 2021 is niet de sector te overtuigen van de noodzaak van digitale transformatie, want die noodzaak is duidelijk; de uitdaging is om digitale transformatie te omarmen. Met de groeiende klantbehoeften en -verwachtingen moeten recruitmentbureaus aan de slag met technologie om voorop te blijven lopen wat betreft transformatie.

Maar om te beweren dat digitale transformatie alleen gaat over het versnellen van bedrijfsprocessen zou te makkelijk zijn. Door tijd van recruiters vrij te maken en middelen beschikbaar te stellen, kun je je richten op het toevoegen van waarde voor je kandidaten en klantrelaties.

Het tempo op de markt ligt aanzienlijk hoger, met klanten die onmiddellijk kandidaten nodig hebben en niet langer 30 tot 45 dagen kunnen wachten. Als gevolg hiervan moest onze organisatie meegroeien in dit tempo en zijn we blij dat wij technologie hebben omarmd en digitale transformatie konden realiseren.
Bill Burns CFO, Cross Country Healthcare
Wij zullen moeten blijven automatiseren. Iedereen in de branche moet het pakket aan technologische oplossingen in 2021 verbeteren om werknemers te blijven ondersteunen bij het werken vanuit huis. Ieder item dat niet bijdraagt aan efficiëntie, vertraagt ons enkel. Het draait allemaal om automatisering, betere integraties tussen systemen en het hele interne proces zo naadloos mogelijk laten verlopen.
Luke Howes CFO, Six Degrees Executive

Marijn Lussenburg is het daarmee eens: “De menselijke factor bij het matchen van partijen moeten we niet onderschatten. Recruiters die kunnen focussen op het matchen van kandidaten op basis van soft skills, zullen belangrijker worden naarmate wij ons ontwikkelen in het proces van digitale transformatie en automatisch matches kunnen realiseren op basis van hard skills.“

De CFO’s zijn het erover eens dat het omarmen van de digitale transformatie van de branche niet zomaar een kans is: organisaties die de kracht van procesautomatisering niet benutten, lopen het risico achterop te raken bij de concurrentie.Terwijl we 2021 beginnen met de pandemie achter ons aan, is digitale transformatie belangrijker voor de toekomst van je organisatie dan ooit tevoren. “Ik denk dat iedereen wel in zijn of haar achterhoofd houdt dat iets dergelijks opnieuw zou kunnen gebeuren. Wij moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor de toekomst,” zegt Yaron Segal.

Kort en bondig voegt Martijn Lussenburg daaraan toe: “De sector als geheel heeft digitale transformatie nodig.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste trends in recruitment? Meld je aan voor de Bullhorn content updates.

]]>
Bullhorn NL
Executive search trends rapport voor 2021 https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/rapport-over-executive-search-trends-2021/ Wed, 18 Aug 2021 14:46:36 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=15326
Wat zijn de de meningen, inzichten en zorgen van 200+ executive search-professionals voor het komende jaar? Ontdek hier de trends voor 2021!
]]>

Vooruitzicht sector

Het vooruitzicht voor de executive search branche voor 2021 is voorzichtig optimistisch. Hoewel de respondenten een uitdagend 2020 achter de rug hebben, zijn velen het jaar sterk geëindigd. De meesten verwachten in het komende jaar dan ook herstel.

Hoe heeft jouw organisatie in 2020 gepresteerd in vergelijking tot 2019?

Het is niet overdreven om te stellen dat 2020 een uitdagend jaar was voor executive search-bureaus. Slechts 19 procent van de respondenten gaf aan dat hun omzet in 2020 is gestegen vergeleken met 2019. Het lichtpuntje? Bureaus zijn het jaar sterk geëindigd. Toen we in juni 2020 bureaus ondervraagden, gaf maar liefst 72 procent van de respondenten aan dat hun omzet was gedaald in vergelijking met de eerste helft van 2019. Aan het eind van het jaar zei slechts (!) 44% van de respondenten dat de jaar-op-jaaromzet was gedaald. Deze sterke finish is mogelijk een verklaring voor de over het algemeen positieve verwachtingen voor 2021.

1 %

gaf aan dat de omzet was toegenomen in 2020 in vergelijking tot 2019

1 %

gaf aan dat de omzet was afgenomen in 2020 in vergelijking tot 2019

Hoe verwacht je dat de omzet zal veranderen in 2021?

Bijna een kwart van de respondenten verwacht dat hun omzet jaar op jaar meer dan 25 procent zal stijgen. Slechts zeven procent verwacht het komende jaar een afname. Deze verwachtingen zijn bijna identiek aan die aan het begin van 2020, ondanks andere omstandigheden.

1 %

verwacht dat de omzet zal stijgen

1 %

verwacht dat de omzet met 25+% zal stijgen

1 %

verwacht dat de omzet zal afnemen

Gaan bureaus meer investeren in 2021?

Hoewel de exploitatiebegroting voor 2021 vergelijkbaar zou moeten zijn met 2020, is het voor respondenten 26% waarschijnlijker dat ze in 2021 in technologie zullen investeren dan ze begin vorig jaar dachten. Daarbij is de kans 19% groter dat ze zullen investeren in omscholing.

1 %

Exploitatie budget

1 %

Technologie-investeringen

1 %

Omscholing

Topprioriteiten

Vorig jaar konden respondenten niet besluiten op welke groep de grootste focus moest liggen: op kandidaten of op klanten. Beide stonden bovenaan de lijst. Dit jaar is er een duidelijke winnaar: het binnenhalen van nieuwe klanten is zonder twijfel de topprioriteit voor executive search-bureaus in 2021.

 

Wat zijn jouw topprioriteiten voor 2021? (Top 5)

Relaties staan centraal in 2021 met zowel kandidaten als klanten als topprioriteit. Mogelijk als gevolg van een uitdagend 2020 is de noodzaak om nieuwe klanten aan te trekken enorm gestegen. Van de respondenten is 54 procent meer geneigd om dit als topprioriteit voor 2021 aan te merken.

 

  Nieuwe klanten aantrekken   64%
  Kandidaatacquisitie/-werving   47%
  Employer branding en marketing   25%
  Het beheer van klantrelaties verbeteren   23%
  Candidate engagement/verbeteren van de        kandidaatervaring   17%

Grootste uitdagingen

Wat zijn de grootste uitdagingen voor bureaus in 2021? Wij gaan dieper in op de vele uitdagingen die bureaus voor het komende jaar anticiperen.

Wat zijn jouw grootste uitdagingen voor 2021?

Het zal geen verrassing zijn dat COVID-19 en de gevolgen daarvan een grote factor zijn voor exec search-bureaus in 2021. Het is interessant om te zien dat, ondanks de hoge werkloosheid, respondenten nog steeds aangeven dat een tekort aan gekwalificeerde kandidaten een grote uitdaging is.

1 %

COVID-19-gerelateerde effecten op de arbeidsmarkt

1 %

Onzekerheid over de economie en toekomstige groei

1 %

Krappe talentenpools (tekort aan vaardigheden)

Het tekort aan talent vormt al jaren een probleem voor de sector. Op welke manier hebben COVID-19, de effecten ervan op de arbeidsmarkt en de werkloosheidspercentages de tekorten aan vaardigheden beïnvloed?

Zorgen rondom het tekort aan vaardigheden houden aan

Het merendeel van de respondenten zegt dat er een tekort aan talent is. Exec search-bureaus die zijn gespecialiseerd in IT worden het hardst geraakt door een gebrek aan geschoold talent: 76 procent van die respondenten geeft aan dat er een tekort is.

1 %

zegt dat er nog steeds een tekort aan talent is

1 %

zegt dat er geen tekort noch overschot aan talent is

Digitale transformatie

In het verleden stond de executive search-branche niet altijd bekend om het omarmen van technologie, maar dat lijkt niet langer het geval. Wat vinden de respondenten van digitale transformatie – het inzetten van innovatieve technologie om een organisatie te transformeren met als doel beter opereren en meer waarde aan klanten en kandidaten bieden? De resultaten zijn eenduidig: bureaus zijn meer bezig met digitale transformatie, grotendeels als gevolg van COVID-19.

Is er een digitale transformatiestrategie?

1 %

heeft een digitale transformatiestrategie

1 %

zegt dat ze door COVID-19 een digitale transformatiestrategie zijn gaan implementeren of dat ze meer inzetten op bestaande inspanningen

1 %

associeert digitale transformatie met automatisering

Diversiteit, kansengelijkheid en inclusie

De executive search-branche is in een unieke positie om bij te dragen aan de discussie over diversiteit, kansengelijkheid en inclusie (Diversity, Equity and Inclusion, DEI) voor werknemers. Executive search-professionals lopen tegen vragen aan rondom DEI en de behoeften vanuit kandidaten en klanten. Wij hebben onze respondenten verschillende vragen gesteld over de vertegenwoordiging en inclusie binnen de sector, evenals over de D&I-eisen van hun klantenbestand.

Zijn er klanten die om shortlists van diverse kandidaten vragen?

Het merendeel van de executive search-professionals heeft minimaal een aantal klanten die vragen om gedifferentieerde kandidatenshortlists. Het valt op dat ondanks de toename van maatschappelijke debatten rondom DEI op het werk, het aantal klanten dat vraagt om gedifferentieerde shortlists is afgenomen in vergelijking met het jaar ervoor. 67 procent geeft aan dat ze dit jaar verzoeken voor gedifferentieerde shortlists hebben ontvangen in vergelijking tot 72 procent vorig jaar.

1 %

zegt dat het merendeel van klanten vraagt om shortlists met diverse kandidaten

1 %

zegt dat sommige klanten vragen om shortlists met diverse kandidaten

1 %

zegt dat klanten niet vragen om shortlists met diverse kandidaten

Is er een diversiteitstekort in de talentenpools waarin je kandidaten vindt voor jouw klanten?

Respondenten zijn verdeeld als het erom gaat of er al dan niet een tekort aan diversiteit is in hun talentenpools. Dit is een grote verandering ten opzichte van vorig jaar, toen nog 60 procent van de respondenten aangaf dat er een tekort aan diversiteit in de kandidatenpools was.

1 %

zegt dat er een tekort is aan diversiteit in de kandidatenpools

1 %

zegt dat er geen tekort is aan diversiteit in de kandidatenpools

Adoptie van technologie bij executive search organisaties

Technologie is een aanzienlijke investering, maar het merendeel van de bedrijven geeft aan dat er zorgen zijn over het gebruik ervan. Hoewel veel van de obstakels die het gebruik van de technologie in de weg staan van interne aard zijn (gebrek aan tijd en veel verloop van personeel), ligt de vaakst voorkomende verklaring bij de leverancier: beperkte training. Zoek een leverancier met goede leermogelijkheden zodat je waar voor je geld krijgt.

Hoe beoordeel je de mate waarin je team gebruikmaakt van jullie huidige recruitmenttechnologie?

Er zijn meer respondenten die aangeven dat hun technologie niet wordt gebruikt (10%) dan respondenten die zeggen dat er volledig gebruik van hun technologie wordt gemaakt (9%). Software kan een exec search-bureau alleen helpen met het realiseren van doelen als die daadwerkelijk gebruikt wordt door het team, wat benadrukt hoe belangrijk training, implementatie en buy-in zijn.

 

  Volledig gebruik   9%
  Veel gebruik   32%
  Enig gebruik   35%
  Weinig gebruik   14%
  Geen gebruik   10%

Wat is het belangrijkste obstakel dat voorkomt dat jullie technologie intern gebruikt wordt?

Waarom maken bedrijven geen goed gebruik van hun technologie? Ruim de helft van de respondenten gaf redenen die te maken hebben met training. Dit is een stijging van 50 procent van respondenten die problemen met training als reden noemen. Het is een teken dat thuiswerken of andere gevolgen van de pandemie mogelijk invloed hebben op het onboarden van medewerkers bij nieuwe technologie.

Belangrijkste redenen die het gebruik in de weg staan

  Beperkte trainingsmiddelen   34%
  Team ziet er de waarde niet van in   22%
  Kosten voor training   17%
  Geen tijd   11%
  Gebruik te lastig   10%
  Personeelsverloop   4%

Welke trends voor executive search volg jij in 2021?

Respondenten noemden diversiteit, thuiswerken en digitale transformatie als drie trends die ze met de meeste belangstelling zullen volgen in 2021. Wij houden deze trends goed in de gaten, en onderzoeken, advies en nieuws met jou delen.

Schrijf je in voor onze content updates, zodat je niets hoeft te missen!

Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen jouw organisatie nog succesvoller te maken.

]]>
Bullhorn NL
Recruitment en omscholing: Het oplossen van het tekort aan talent begint bij jezelf https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/recruitment-en-omscholing-hub/ Thu, 12 Aug 2021 18:14:31 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=15246
Het tekort aan talent oplossen Voor het eerst in de moderne geschiedenis is het aanbod van beschikbare menselijke arbeid lager dan de wereldwijde vraag, wat resulteert in een tekort aan talent. Naarmate bedrijfsmodellen veranderen en de technologie evolueert, veranderen ook de kwaliteiten van kandidaten, wat resulteert in een tekort aan vaardigheden. Hoe kan de recruitmentsector […]
]]>

Het tekort aan talent oplossen

Voor het eerst in de moderne geschiedenis is het aanbod van beschikbare menselijke arbeid lager dan de wereldwijde vraag, wat resulteert in een tekort aan talent. Naarmate bedrijfsmodellen veranderen en de technologie evolueert, veranderen ook de kwaliteiten van kandidaten, wat resulteert in een tekort aan vaardigheden.
Hoe kan de recruitmentsector kandidaten vinden om deze openstaande vacatures te vervullen? Het antwoord is reskilling: neem kandidaten die de aanleg hebben om te veranderen en investeer in scholing om hen uit te rusten met de vaardigheden die nodig zijn voor de banen van de toekomst.

 

Lees meer

Vandaag het talent van morgen ontwikkelen

Nu de inspanningen op het gebied van omscholing in 2019 naar verwachting zullen toenemen, is het moment aangebroken om na te denken over wat je kunt doen om voorzieningen op het gebied van omscholing binnen je bedrijf te introduceren.

K2 Partnering Solutions heeft precies dat gedaan. Als een van de leidende internationale uitzendbureaus op technisch gebied, werd K2 University geïntroduceerd om niet alleen reskilling en training voor professionele en afgestudeerde kandidaten, maar ook doorlopende ondersteuning te bieden gedurende het hele recruitmentproces.

 

Lees hier het volledige verhaal

Het identificeren en aannemen van de beste hedendaagse talenten is veel meer dan alleen "headhunting en recruiting". Daarom lanceerden we de K2 University om talent te ontwikkelen met de meest gevraagde vaardigheden.
Dylan Griffiths Global Marketing Director, K2 Partnering Solutions

4 stappen richting reskilling

Jouw bureau is er misschien nog niet klaar voor om omscholing in te zetten, maar als je begint met het bedenken van een eerste strategie, volgen hier vier stappen richting reskilling die je mogelijk van pas zouden kunnen komen:

1. Bestudeer je open aanvragen

Welk percentage van de banen omvat dezelfde vaardigheden. En welke trends kun je identificeren als het gaat om de populariteit van opkomende vaardigheden en competenties?

2. Vertaal ervaring naar competenties

Gebruik je deskundigheid in recruitment om de keywords voor vaardigheden in kaart te brengen die beschikbare kandidaten uit je ATS koppelen aan functies waarvoor ze op een dag relevant zouden kunnen zijn, mits zij de juiste training krijgen. Keert een kandidaat terug uit actieve militaire dienst? Hij of zij heeft mogelijk leiderschapskwaliteiten, logistiek inzicht of verkoopinzicht gekregen. Ga door met dit onderzoek in je kandidaten-database.

3. Overweeg Verborgen Talentenpools

Terugkerende moeders, mensen uit militaire dienst en kandidaten met speciale behoeften zijn fenomenale bronnen van talent en worden traditioneel over het hoofd gezien.

4. Investeer in jouw talent

Reskilling is afhankelijk van investeringen bij de opleiding van de kandidaten met wie je samenwerkt, om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn in nieuwe, veelgevraagde functies. Als gids en partner heb je de macht om hen te laten zien dat ze het vermogen hebben om te veranderen en dat je klanten moeten vertrouwen op hun eigen geschiktheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Onderwijsmiddelen voor reskilling

Leer software-, creatieve en zakelijke vaardigheden om je persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Meld je vandaag nog aan om toegang te krijgen tot duizenden cursussen.

Lees meer

Je kunt alles leren. Door experts gemaakte inhoud en bronnen voor elke cursus en elk niveau. Altijd gratis.

Lees meer

Leer nieuwe vaardigheden op het gebied van design, marketing, technologie en data – online of op onze campussen over de hele wereld.

Lees meer

Gebruik BBC Bitesize om te helpen met je huiswerk, revisie en het leren. Vind gratis video’s, stapsgewijze handleidingen, activiteiten en quizzen op niveau en onderwerp.

Lees meer

Schakel de kracht van kritisch denken in teams en netwerken in met The Science of Working Smarter.®

Lees meer

Leer net als miljoenen anderen mensen coderen met codecademy.

Lees meer

Klaar om aan de slag te gaan?

]]>
Bullhorn NL
case leger des heils https://www.bullhorn.com/nl/kennisbank/case-leger-des-heils/ Thu, 12 Aug 2021 15:52:33 +0000 https://www.bullhorn.com/nl/?post_type=resource&p=15224
De Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G) is een professionele, praktisch ingestelde en flexibele organisatie. De stichting verleent materiële en immateriële hulp aan mensen die om uiteenlopende redenen een beroep op hen doen. W&G is eind 2010 vanuit 12 werkeenheden met in totaal 244 vestigingen in Nederland werkzaam in de werkvelden maatschappelijke opvang, […]
]]>

De Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G) is een professionele, praktisch ingestelde en flexibele organisatie. De stichting verleent materiële en immateriële hulp aan mensen die om uiteenlopende redenen een beroep op hen doen. W&G is eind 2010 vanuit 12 werkeenheden met in totaal 244 vestigingen in Nederland werkzaam in de werkvelden maatschappelijke opvang, jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg, ouderen- en gezondheidszorg, reclassering, verslavingszorg, preventie en maatschappelijk herstel. Jaarlijks verleent de stichting hulp en zorg aan ongeveer 40.000 mensen. Eind 2010 werken bij de stichting ruim 5.200 betaalde, professionele medewerkers en zijn bijna 1.000 vrijwilligers actief.

Ter ondersteuning van het werving- en selectieproces heeft het Leger des Heils gekozen voor het Connexys recruitmentsysteem.

Standaardisering

De organisatie is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Vooral functies in de hulpverlening, zoals sociaal pedagogisch medewerker en verpleegkundige staan met enige regelmaat vacant. Maar ook gedragswetenschappers en ICT’ers kunnen een mooie carrière bij het Leger des Heils hebben. De werving- en selectieprocedure binnen het Leger des Heils is (grotendeels) decentraal geregeld. ‘Wij hebben 12 werkeenheden in Nederland met een eigen directievoering. Het recruitmentproces willen we verder standaardiseren en daarbij willen we gebruikmaken van nieuwe technologieën en nieuwe media, teneinde efficiënter en effectiever op de arbeidsmarkt te opereren. In het gebruikmaken van één database zien wij vele voordelen. Één van de voordelen van het werken met het Connexys recruitmentsysteem is, dat de kandidaten voor meerdere regio’s inzichtelijk worden, zodat als er goede kandidaten vanuit een procedure van de ene regio ‘overblijven’, deze benaderd kunnen worden door een andere regio. Tot op heden had men geen kennis van elkaars kandidaten’, aldus Aart Hulleman, senior beleidsmedewerker personeelszaken.

Christelijke identiteit

De stichting werkt vanuit een christelijke motivatie. Centraal daarbij staan rechtvaardigheid, gerechtigheid en solidariteit. In het ‘er zijn’ voor kwetsbare mensen speelt de identiteit van de organisatie, het persoonlijk geloof van de medewerkers en de specifieke Leger des Heilscultuur een belangrijke rol. Van alle medewerkers van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg wordt dan ook verwacht dat zij over een christelijke levensovertuiging beschikken; dit wordt als één van de persoonlijke competenties gezien. De medewerkers van de stichting hebben verschillende achtergronden, maar delen in de kern hetzelfde geloof. Vanuit deze identiteit wordt de zorg geboden die nodig is. Zorg voor alle mensen die bij het Leger des Heils komen, ongeacht hun achtergrond.

*Deze content is ontwikkeld voorafgaand aan de overname van Connexys door Bullhorn. De Connexys producten en dienstverlening blijven onverkort voortbestaan; specifieke informatie over het bedrijf kan echter op sommige punten niet meer actueel zijn.

]]>
Bullhorn NL